Het Kunsttarot – de kaarten van Gisèle (2017)

Collectief De Parasiet (bestaande uit vier kunstenaars: Marieke Coppens, Pavel van Houten, Richtje Reinsma en ik) maakte in samenwerking met Castrum Peregrini Het Kunsttarot – de kaarten van Gisèle.

Dit tarot is een even speels als magisch instrument waarop de gebruiker zich op elk denkbaar moment van twijfel kan verlaten. In een traditioneel tarot dienen sprookjesachtige plaatjes als wegwijzers, bij dit tarot toont elke kaart een voorwerp of detail uit het atelier van kunstenaar, mecenas en verzetsheldin Gisèle van Waterschoot van der Gracht.

Gisèle, geboren in 1912 als dochter van een Oostenrijkse barones en een Nederlandse geoloog, was haar leven lang een gepassioneerde reiziger en verzamelaar van natuurlijke souvenirs die precies in een hand en een broekzak passen. Deze door haar gekoesterde vondsten en details uit haar atelier zullen u als tarotspeler inspireren en antwoorden bieden op uw levensvragen.

Dit tarot is voor €16,95 te koop bij Castrum Peregrini, check hier de openingstijden, of stuur een email: productie@castrumperegrini.nl

Foto’s & vormgeving: Maartje de Goede