Vluchtpunten is een audiowandeling door Zundert, de geboorteplaats van Van Gogh.

Vincent schreef zijn broer Theo vele brieven vanaf de verschillende plekken waar hij woonde en werkte. Hij beschreef zijn uitzicht, deelde zijn gedachten en twijfels, schreef over zijn ontmoetingen en deed zijn broer uitgebreid verslag van zijn ontwikkelingen als schilder. De audiowandeling is geïnspireerd op deze brieven.

Tijdens het wandelen vervlechten geluiden en tekstfragmenten zich met de plek waar je bent. Omgevingsgeluiden vermengen zich met de geluiden uit de audiowandeling. Je luistert naar een stem, hoort de voetstappen van iemand die met je meeloopt, op een volgende plek lijkt de stem ver weg, in een andere tijd.

De wandeling is met koptelefoon te beluisteren via een app op je telefoon, waarbij de audiofragmenten zijn gekoppeld aan je gps-locatie. Klik hier voor instructies, een flyer hiervan is ook gratis verkrijgbaar bij het Vincent Van GoghHuis in Zundert.

Vluchtpunten werd mede mogelijk gemaakt door Van Gogh AiR en het Prins Bernard Cultuurfonds (Elisabeth Vermaat Müller Fonds)