Altered Breath is een reeks werkperiodes en tentoonstellingen met een focus op ‘de commons’. Steeds werken een kunstenaar en schrijver 3 maanden in de grafische ateliers van Plaatsmaken. Ze reageren op elkaars werk, maar ook op dat van het vorige duo.
Over onze tentoonstelling met de ogenschijnlijk optimistische titel ‘Kokkels in de zon’: deze tentoonstelling laat de wrange schoonheid van een beschadigde wereld zien. Het toont op een subtiele, persoonlijke en indringende wijze de gevolgen van het industrieel kapitalistische handelen.’

In deze werkperiode zocht ik een taal voor de grenzen tussen water en lichaam, naar woorden om te beschrijven hoe water een politiek wapen kan worden, onderzocht de paradox dat via begrenzing alles met elkaar verbonden is. Ik zeefdrukte woorden met zeeklei uit mijn Amsterdamse tuin op een meterslang lint dat door de tentoonstelling kronkelde.

In samenwerking met kunstenaar Astrid Nobel, die een reeks zeefdrukken en etsen maakte, gedrukt met zeewater, zand, schelpengruis en op het strand aangetroffen stookolie.
Curator: Wouter Venema
Openingsperformance: foto 5
Foto 1 t/m 3: Koen Kievits