Nominatie Poëziedebuutprijs!

Na nominaties voor de C. Buddingh’-Prijs en De Grote Poëzieprijs (longlist), is eindig de dag nooit met een vraag nu ook genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2022.

Dit is de prijs voor het beste poëziedebuut verschenen in 2021 in Nederland en Vlaanderen, , uitgereikt door het Poëziecentrum en deAuteurs..

‘De jury leest alle poëziedebuten door en kiest gezamenlijk de drie genomineerden voor deze prijs. Dit jaar bestond de jury uit: Sarah Vankersschaever (juryvoorzitter, redactrice bij De Standaard), Hans Vandevoorde (professor Nederlandstalige literatuur aan VUB), Daan Borloo (auteur en dramaturg bij Compagnie Cecilia) en Lies Van Gasse (dichter en kunstenaar).

De jury selecteerde drie dichters omwille van hun bijzonder poëziedebuut in 2021 (in alfabetische volgorde):

Babs GonsDoe het toch maar (Atlas-Contact, 2021)

Sarah MichauxOnder wolken (Uitgeverij P, 2021)

Dorien de Witeindig de dag nooit met een vraag (De Arbeiderspers, 2021)

Op zaterdag 20 augustus 2022 maken Poëziecentrum en deAuteurs de winnaar van de Poëziedebuutprijs 2022 bekend in De Standaard der Letteren en via de eigen kanalen. De winnaar ontvangt een geldprijs van 1500 euro. Hiermee willen Poëziecentrum en deAuteurs beginnende auteurs een duwtje in de rug geven. J.V. Neylen nam vorig jaar de Poëziedebuutprijs in ontvangst voor haar bundel En niet bij machte.Nog even geduld en we kennen haar opvolger!’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.