Audiowandeling Vluchtpunten

Naar aanleiding van mijn artist-in-residence (deels op afstand vanwege de lockdowns) bij Van Gogh AiR, presenteer ik een audiowandeling door het Zundert van Van Gogh.

Wees welkom bij de presentatie! 
 
Zondag 24 oktober om 14.00 uur
Vincent van GoghHuis, Zundert

De wandeling is te beluisteren via een app op je telefoon, waarbij de audiofragmenten zijn gekoppeld aan je gps-locatie. Om de wandeling te kunnen volgen heb je dus je telefoon met koptelefoon nodig! 

Over Vluchtpunten
Vincent wandelde graag en veel; het was zijn manier om zijn omgeving te leren kennen. In zijn brieven schreef hij over zijn uitzichten, beschreef hij de mensen die hij ontmoette en deed hij zijn broer uitgebreid verslag van zijn ontwikkelingen als schilder. De audiowandeling Vluchtpunten is geïnspireerd op deze brieven.
Tijdens het wandelen vervlechten geluiden en tekstfragmenten zich met de plek waar je bent. Omgevingsgeluiden vermengen zich met de geluiden uit de audiowandeling. Je luistert naar een stem, hoort de voetstappen van iemand die met je meeloopt, op een volgende plek lijkt de stem ver weg, in een andere tijd. Je loopt door het landschap van een herinnering. In welk verhaal ben je terechtgekomen? Zijn het jouw eigen observaties? Hoor je nog wat je ziet? Of ga je zien wat je hoort? 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.